[bug #55561] FTDI Bitbang not working

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #55561] FTDI Bitbang not working

Georg-Johann Lay-3
URL:
  <https://savannah.nongnu.org/bugs/?55561>

                 Summary: FTDI Bitbang not working
                 Project: AVR Downloader/UploaDEr
            Submitted by: hannesb
            Submitted on: Thu 24 Jan 2019 05:30:26 PM UTC
                Category: None
                Severity: 3 - Normal
                Priority: 5 - Normal
              Item Group: None
                  Status: None
                 Privacy: Public
             Assigned to: None
         Originator Name: HannesB
        Originator Email:
             Open/Closed: Open
                 Release: 6.3
         Discussion Lock: Any
     Programmer hardware: FTDI Bitbang
             Device type: ATMega with SPI

    _______________________________________________________

Details:

I am using AVRDUDE 6.3 on Windows 10.
When i try to program a AVR processor using the FTDI Bitbang methode, windows
reports missing FTDI drivers.
All the driver files are present, but to get this working AVRDUDE must be
recompiled, with the FTDI Direct D2xx drivers.
I don't have the knowledge how to do this.

As an alternative you can use the normal serial bitbang driver, but this is
very slow and, only suitable to program a small program (Bootloader).

I also found an older patched version that will work, but this is not a good
solution, because it doesn't support new devices.




    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <https://savannah.nongnu.org/bugs/?55561>

_______________________________________________
  Message sent via Savannah
  https://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
avrdude-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/avrdude-dev