[bug #50340] avrdude 6.3 claims that ATXMEGA32A4U has no ISP interface

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #50340] avrdude 6.3 claims that ATXMEGA32A4U has no ISP interface

Matthijs Kooijman-2
URL:
  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?50340>

                 Summary: avrdude 6.3 claims that ATXMEGA32A4U has no ISP
interface
                 Project: AVR Downloader/UploaDEr
            Submitted by: None
            Submitted on: Fri 17 Feb 2017 04:54:47 PM UTC
                Category: None
                Severity: 3 - Normal
                Priority: 5 - Normal
              Item Group: None
                  Status: None
                 Privacy: Public
             Assigned to: None
         Originator Name: Michael Platzer
        Originator Email: [hidden email]
             Open/Closed: Open
                 Release: 6.3
         Discussion Lock: Any
     Programmer hardware: ATMEL ICE
             Device type: ATXMEGA32A4U

    _______________________________________________________

Details:

Another strange bug: avrdude claims that the ATXMEGA32A4U has no ISP interface
- it sure does, I always used it with the AVRISP mkII.
Here is the output:

    [michael@tower ~]$ sudo avrdude -p x32a4u -c atmelice_isp
   
    avrdude: jtag3_initialize(): part ATxmega32A4U has no ISP interface
    avrdude: initialization failed, rc=-1
             Double check connections and try again, or use -F to override
             this check.
   
    avrdude: bad response to AVR sign-off command: 0xa0
   
    avrdude done.  Thank you.





    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?50340>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
avrdude-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/avrdude-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #50340] avrdude 6.3 claims that ATXMEGA32A4U has no ISP interface

Matthijs Kooijman-2
Update of bug #50340 (project avrdude):

                  Status:                    None => Invalid                
             Open/Closed:                    Open => Closed                

    _______________________________________________________

Follow-up Comment #1:

Xmegas don'{t have an ISP interface, they have PDI.

Thus, you need the -c atmelice_pdi option.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?50340>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
avrdude-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/avrdude-dev